Bloedserieus in de kayak

Bloedserieus in de kayak

We zitten in Princeville, in het noorden van Kauai. De noordkant is veel groener dan de zuidkant. Dat klopt wel met het gegeven dat in het zuiden de zon meer schijnt: hier is veel meer regen. En ik weet niet of het de na-effecten van hurricane Madeline zijn, maar vandaag heeft het wel heel erg veel geregend. Het is ook wel grappig om te zien hoe snel het weer hier veranderd: de zon kan schijnen en het is dan echt heel erg warm, en 5 minuten later zit alles potdicht en regent het. Na 10 minuten lijkt het alsof er de hele dag nog geen wolkje te zien is geweest.

Vandaag heeft de regen onze plannen maar een klein beetje in de weg gezeten. We hadden 1 doel voor vandaag: een trip maken met een kayak. En dat hebben we gedaan. Sterker nog, ik denk dat ik later op de avond mijn armen niet meer de lucht in krijg ūüôā
We zijn niet met een tour meegegaan, maar hebben gewoon een twee-persoons kayak gehuurd bij Kayak Hanalei. Goed geregeld allemaal. Je krijgt een drybag mee om eventuele waardevolle spullen die je wil meenemen droog te houden. Vervolgens loop je naar buiten, pak je een peddel en een lifevest, en loop je naar het dock. Hier wordt direct een kayak¬†gepakt en deze wordt op het ‘launch platform’ gelegd: een vlonder met speciale ondergrond die schuin het water in loopt. We gaan al in de kayak zitten terwijl deze nog op het vlonder ligt en worden vervolgens het water in geduwd. Makkelijker kan niet.

Hanalei River

Kayakken op een hele kleine rivier, in een hele groene omgeving

We gaan vervolgens de Hanalei rivier op. Het eerste deel van de tocht kayakken we tegen de stroming in (de rivier stroomt uiteraard richting zee, naar Hanalei Bay). De tocht gaat geleidelijk aan de bossen in, maar je kijkt steeds uit op de bergketens van Na Pali. Fantastisch gezicht. Na een hele lange toch komen we uiteindelijk uit bij een deel van de rivier wat te ondiep is om in te varen. Je kunt je kayak wel dragen en een stuk verder weer in het water leggen, maar er was al geadviseerd om dat punt als keerpunt te gebruiken. Terug is een stuk makkelijker, met de stroming mee. En zo zien we ook veel meer dan het eerste deel: overal zien we ineens schildpadden, die liggen te zonnen op takken en boomstronken, we zien allerlei verschillende vogels die totaal niet bang zijn. Zelfs als we op minder dan 1m langsvaren blijven ze lekker zitten.
We zien ook hoe mooi de natuur is, en wat een enorme vari√ęteit aan bomen, struiken en planten er is.¬†Het een ziet er nog tropischer uit dan het andere. Gewoon geweldig om te zien.

Een stukje Hanalei Bay

Een stukje Hanalei Bay

Na een paar uur komen we weer terug. Dat is maar goed ook, want allebei onze konten doen inmiddels serieus pijn ! We varen het launch platform op, zodat we ook weer heel makkelijk kunnen uit/afstappen. Een top tocht!
Het idee voor de rest van de dag was om te genieten van het mooiste strand van Kauai: Hanalei Bay. Maar het regent wel heel erg veel. Tijdens het kayakken hebben we ook een goeie bui over ons heen gehad, maar dat was helemaal niet erg. Best wel verfrissend. Maar als je op het strand ligt en iedere 15 minuten een buitje over je heen krijgt is dat ook niet alles.

Daarom gaan we richting onze ‘condo’. Onderweg halen we nog wat drinken en huren we een DVD: het laatste restje van de middag luieren we rond ons huis (en het zwembad en de hot tub), en straks gaan we een filmpje kijken.

Morgen wordt een grote dag. “Do as the locals do!” En wat doen die locals? Surfen natuurlijk. We kunnen natuurlijk niet naar¬†Hawaii zijn geweest zonder op een surfplank te hebben gestaan. De lessen zijn geboekt, dus we zijn benieuwd of dat gaat lukken….