Hole 16. Met afstand de lastigste hole, met water direct na de tee box, 2 fairways met daartussenin een beekje, veel bunkers en ook nog eens behoorlijk wat hoogteverschil!

Hole 16. Met afstand de lastigste hole, met water direct na de tee box, 2 fairways met daartussenin een beekje, veel bunkers en ook nog eens behoorlijk wat hoogteverschil!

Vorige jaar op Vancouver Island besloten we om te leren golfen. Zodat we thuis wat vaker actief bezig zijn, maar vooral zodat we op vakantie af en toe eens een balletje kunnen slaan. Zo gezegd, zo gedaan. En vandaag is dan de eerste keer dat we dat plan daadwerkelijk gaan uitvoeren.
De banen op Maui zijn erg fraai en in Kapalua (waar wij verblijven), liggen twee absolute topbanen waar de profs regelmatig spelen.

We spelen vandaag op de baan die direct langs ons appartement loopt. Omdat het iedere dag boven de 30 graden is, hebben we een starttijd gereserveerd in de vroege ochtend. Om 07:09 om precies te zijn. Dus weer vroeg op en richting golfbaan. We hebben gisteren twee golfsets gehuurd die we afgeven aan de persoon die onze tassen direct op een golfkar zet. Deze zijn verplicht.
We melden ons, betalen, en gaan richting het startpunt. Hier staat onze golfkar al klaar, inclusief koelbox met ijs en flesjes water.

Hole 5

Signature hole 5: afslaan over een baai. 2 mogelijkheden: bal weg, of topslag…

We nemen een handvol tee’s mee en een marker (twee items die je in Nederland gewoon moet kopen), en rijden naar de driving range om in te slaan. De weg is zo aangelegd dat je daarna langs de oefengreen rijdt en weer terugkomt bij het startpunt.
Hier worden we opgewacht door een vriendelijk meisje die nog wat laatste informatie geeft. Ze geeft ook aan wanneer we mogen starten. En dan is het zover: we slaan af.
Het gaat wat ver om iedere hole te beschrijven, maar in zijn algemeenheid: wat is dit fantastisch!! De baan ziet er fantastisch uit. De uitzichten zijn geweldig, en wanneer kunnen wij nou spelen op een baan die zo glooiend is, langs de oceaan loopt, en zulke uitzichten heeft?

Geweldige uitzichten

Geweldige uitzichten vanaf de baan

Het golfen zelf ging redelijk. er zijn drie zeer uitdagende holes, waarvan eentje vereist dat je de bal over een baai heen slaat. Over de oceaan dus (klinkt spannender). En dat lukte prima! Zulke uitdagingen zijn natuurlijk heel erg leuk.
Uiteindelijk komen we na dik 4 uur weer terug, waar we meteen worden voorzien van hele koele, vochtige handdoeken: heerlijk! Want inmiddels is de temperatuur al weer gestegen naar de 30 graden.

Al met al: wat was dit fantastisch. Het is nu 22:00 en ik ben nog helemaal hyper 🙂
En voor de golfers onder de lezers: het gaat toch nét even wat anders dan in Nederland:

  • Tee’s en markers liggen voor je klaar: pak maar wat je wil.
  • De buggy’s zijn voorzien van een koelbox die vol ijsklontjes en flesjes water zit. Trouwens, je komt tijdens 18 holes meerder keren een drankwagentje tegen om verkoelende drankjes te kopen 🙂
  • De buggy is voorzien van een tablet. Deze houdt bij waar je rijdt, maar ook op welke hole te bent. Je ziet uiteraard alle belangrijke informatie. En de GPS zorgt ervoor dat je steeds precies weet hoever het nog naar de hole is. Als je klaar bent (hij herkent dat doordat je naar de volgende hole rijdt) kun je elektronisch je score bijhouden.
  • Bij de driving range kun je zoveel ballen slaan als je wil: allemaal inbegrepen.
  • De greens zijn net biljartlakens. Dat was serieus wennen. Wat zijn die snel zeg.
  • Enzovoorts.

Met andere woorden; een topervaring.

Doedelzak bij Fleetwood

Een doedelzakspeler op Maui. Volkomen logisch…

De rest van de dag genieten we van het weer en het zwembad. En ’s avonds gaan we naar het restaurant van Mick Fleetwood (die van Fleetwood Mac). Erg mooi restaurant waar we op het dakterras eten. En worden entertaint door een doedelzakspeler (een schot die uitlegt waarom schotten zo’n nauwe link hebben met Hawaii) en een zanger/gitarist. Superlekker eten en een leuke avond.
Een mooi afscheid van Maui!

Morgen: op reis naar The Big Island, Hawai’i.