Yale

Yale

Soms lopen dagen niet zoals gepland. Dagen zoals vandaag.
We staan op ons gemak op, ontbijten op ons gemak en vertrekken voor onze trip naar Boston. Daar doe je een uur of 4-5 over vanuit New York, maar wij willen het in twee dagen doen. We willen een mooie route rijden en onderweg overnachten.

Het eerste probleem doet zich al voor bij de start: gaan we langs de kust rijden, of gaan we binnendoor? We besluiten langs de kust te gaan en vanavond in de buurt van Newport in Rhode Island te stoppen. De eerste uitdaging is om de juiste weg te vinden. We willen niet de interstate 95 nemen, maar liever een kleinere weg, die ons binnendoor door allerlei dorpjes brengt.

We hebben gelezen dat de Merrit Parkway zo’n mooie weg moet zijn. De eerste 30-40 kilometer nemen we wel de I95, om zo snel mogelijk bij de Merrit Parkway te komen. We vechten ons door het drukke New Yorkse verkeer heen en beginnen aan de mooie route. Alleen is die route niet zo heel mooi. Ook niet lelijk, maar het is toch een soort van highway. Druk en we komen niet door dorpjes. Nou ja, straks beter denken we nog…

Yale in New Haven

Yale in New Haven

De eerste stop is New Haven. Dit stadje is bekend vanwege de beroemde Yale Universiteit. Een van de beroemdste universiteiten ter wereld. New Haven blijkt een leuk stadje te zijn, maar voor de campus en het gebied om de campus van Yale is erg mooi. Voor Amerikaanse begrippen is het oud, met veel grote statige gebouwen. We lopen een stukje rond en vergapen ons aan het enorm mooie gebied. Kijk, dit is wat we voor vandaag gepland hadden! Alles komt goed…

Na New Haven  nemen we (wederom op advies van andere reizigers) de US 1 richting Mystic in Connecticur. De US 1 is een kleinere weg die ons wel door allerlei stadjes en dorpjes brengt. Alleen….. die dorpjes en stadjes zijn saai, lelijk, en het rijdt van geen kant door (overal stoplichten). Onze bestemming is misschien maar een uur rijden, maar zo duurt het wel langer. Overigens, de bestemming is Mystic. Het is een havenstadje, dat erg toeristisch is, maar de moeite waard schijnt te zijn. Of dat zo is zullen we nooit weten. Want die weg ernaartoe duurt echt een eeuwigheid. Het duurt zo lang dat het al donker wordt. We besluiten het laatste stukje toch maar de grote interstate te nemen. In het donker komen we aan. En tja, het ziet er in het donker wel leuk uit met al die verlichtte huizen. En de main street ziet er erg pitoresk uit, maar echt goed kunnen we het niet zien.

Mystic Pizza

Mystic Pizza

Eenmaal in Mystic gaan we pizza eten bij ‘Mystic Pizza’. Dit restaurantje is beroemd geworden door de film Mystic Pizza met Julia Roberts. De pizza’s zijn prima, en tijdens het eten veranderen we onze plannen. De eindbestemming van vandaag is nog een uur rijden maar we zien niets meer van de omgeving. En we vrezen dat het morgen allemaal niet veel beter wordt. Daarom besluiten we naar Foxborough te rijden, waar we eigenlijk pas morgen zouden aankomen. Maar als we er vandaag al aankomen kunnen we morgen lekker rustig aan doen, de hele dag gaan shoppen en wellicht kaartjes kopen voor de wedstrijd van zondag.

Bioscoop in Patriot Place

Zo gezegd, zo gedaan. Na een uurtje rijden komen we aan in het hotel. We krijgen dezelfde deal als de nacht van morgen en de vriendeijke dame bij de receptie upgrade ons naar een suite ! Da’s de derde keer deze trip. Nadat we onze spullen gedumpt hebben gaan we snel richting Patriot Place, naast het Patriots stadion. Hier gaan we naar de bioscoop (Jack Reacher). Leuke film, en leuke ervaring.
Morgen de grote shopping dag!