Dit jaar zijn we met kerstmis en oudejaar in Amerika. Vandaag zijn we naar Washington gevlogen.

Het viel niet mee vanmorgen: gisteravond nog een topavond met de Memphis Maniacs, in Tivoli. DUS zijn we te laat naar bed gegaan en staan we al moe op. Toch maar snel onder de douche en de spullen in de auto: op naar Schiphol. Eigenlijk verloopt alles lekker soepel. Snel de bagage afgeven, een koffie bij de Starbucks en boarden maar.

Na 7.5 uur landen we in Washington. Het laatste stuk hadden we wat last van de harde wind, dus zowel ik als Karin werden een beetje misselijk. Maar ja, hebben we overleefd. Eenmaal aangekomen gaan we de shuttles in die ons naar de douane brengen. Hier hebben we zeker anderhalf uur moeten wachten voordat we door de douane en immigration waren. Wat was het enorm druk en wat ging alles traag.

Daarna ging alles een stuk sneller: De Hertz bus stond al te wachten en 15 minuten later zaten we al in de auto richting Reston. Want omdat we zolang hebben moeten wachten bij de aankomst hebben we besloten eerst maar wat te gaan eten, want het is al na vijven. En eten doen we in een Maxicaans restaurant (Uncle Julio) in het Reston Town Center. Waarom hier? Omdat ik hier ooit voor het allereerst Mexicaans heb gegeten, en het leek me leuk dat nog een keer daar te doen.

En voor de zoveelste keer verbazen we ons over de service. Waarom kan dat in Nederland niet: alles gaat razendsnel en supervriendelijk. En het eten was ook nog eens top!
Daarna: op naar ons hotel in het centrum van Washington, het Westin City Center. Eenmaal aangekomen konden we gratis parkeren voor de deur en kregen we van de vriendelijke man bij de receptie gratis ontbijt gedurende ons verblijf. De kamer was prima, maar na een douche vielen we allebij rond 9 uur zo’n beetje uitgeput neer. Morgen de eerste echte dag !