NYE 2012

New Year’s Eve 2012

Na de kou van gisteren doen we het vandaag erg rustig. We stond rond 11 uur eens een keer op en wandelen wat door Boston. Kopje koffie, Fauneuil Hall, het park. We zijn weer vroeg terug op de kamer om nog wat te relaxen voor we richting haven gaan, want oudejaarsavond vieren we op een boot.

Rond half 8 pakken we een taxi richting Long Warf, om daar op de ‘Majestic’ te gaan, onze boot voor vanavond. Het valt bij het hotel al op dat de Amerikanen zich echt kleden op zo’n avaond als vanavond. Kostuums, jurken, de hele handel. Maar al wachtend op de taxi horen we alleen maar verhalen over zuipen. Daar hoef je toch geen kostuum voor aan??

Afijn, wij gaan lekker de boot op. We krijgen tafel 29 en kijken om ons heen wat voor volk er verder aan boord is. Dat blijkt een mooie mix te zijn van Amerikanen, toeristen, jonge mensen, oude mensen, enz. We waren eerst nog een beetje bang dat er alleen maar bejaarden mee zouden gaan. Niet dus. Rond kwart voro negen begint de boot te varen en blijft dat doen tot het eind van de avond. We kunnen dus de kust ‘by night’ bekijken.

De avond zelf was erg leuk en goed verzorgd: er was een appetizer buffet en continu kwamen er hapjes langs. Drankjes moest je zelf aan de bar halen (waren niet bij de prijs inbegrepen). Uiteindelijk ging het buffet open en hierna ging iedereen los op de dansvloer. Dat is ook iets wat mij steeds verbaasd: op het moment dat de DJ zegt dat er gedanst kan worden, staat ook binnen 10 seconden die hele vloer vol met dansende mensen. Moet je in Nederland eens proberen.

NYE 2012 - Karin

De stemming zit er goed in !

En zo wordt er gefeest tot 5 voor 12. Iedereen trekt zijn jas aan, en gaat naar buiten om daar het vuurwerk te bekijken. Op het dek wordt het 12 uur, iedereen toost en het vuurwerk is begonnen. Het is niet het mooiste vuurwerk dat we ooit gezien hebben, maar met de skyline van Boston in de achtergrond is het zeker de moeite waard. Maar we zijn blij dat het is afgelopen, want het blijft koud 🙂
Na nog eens 3 kwartier feest komen we weer aan in de haven en is de avond op de boot afgelopen.

Nu de uitdaging: hoe komen we terug in het hotel? Volgens de concierge van ons hotel zou het makkelijk moeten zijn om een taxi te krijgen, maar dat blijkt niet waar. Heel veel anderen hebben ook een taxi nodig dus het is vechten om een taxi. En op straat zien we inmiddels al genoeg dronken (voornamelijk jonge) mensen. Op de grond vallend, ondersteunend door hun vrienden: een gezellig avondje in je kostuum 🙂  We besluiten uiteindelijk de metro te pakken, die blijkt om de hoek te stoppen en is gratis vanavond. Ook hier zien we weer zat(…) bezopen types. Dit keer vooral vrouwen/meisjes, waarvan er eentje van de trap af glijdt en enorm hard met haar hoofd op de trap komt. Als dat geen hersenschudding is… En haar vriend is er alleen maar nijdig om. Jaja, drinken valt niet mee.

Uiteindelijk bereiken we ons hotel en kunnen we zeggen dat we een hele leuke avond hebben gehad!!

HAPPY NEW YEAR !!!!