Vanaf London Heathrow de laatste update van onze reis. Het is nog vroeg (07:15 lokale tijd) en over anderhalf uren vliegen we naar Schiphol. Dan lekker naar huis, spullen uitpakken, wat boodschappen doen en onze jongens ophalen. En dan is alles weer voorbij…

De laatste dag was erg rustig. De laatste twee dagen zijn Karin en ik een beetje verkouden/grieperig geworden, dus we blijven lekker van onze hotelkamer gebruik maken zolang het kan. Het plan om kreeft te gaan eten tijdens de lunch laten we als allereerste varen. Geen honger en we zijn een beetje futloos. Na het ontbijt pakken we onze koffers ‘reisklaar’ in en hangen we wat op de bank. Daarna gaan we op ons gemak richting luchthaven.

Daar hebben we de hele dag zo’n beetje voor, dus we nemen een binnendoor weg in plaats van de grote Interstate. Zo zien we tenminste wat van de omgeving. En dat doet ons eigelijk alleen maar verlangen naar meer, want het blijft een geweldig mooie omgeving. Niet voor niets is New England een van de grotere vakantiebestemmingen in de Vernegide Staten.

Onderweg (vlakbij de luchthaven) gaan we wat (laat) lunchen in een Mall, en bezoeken we Barnes & Nobles, zodat we nog wat leesvoer kunnen kopen. En uiteindelijk komen we op de luchthaven. We leveren de auto in, stappen in de shuttle en checken in. En het leuke is dat we deze vluchten hebben geboekt met KLM punten van Rob. En er was een aanbieding dat je voor het aantal punten van een economy vlucht ook met Business Class kon vliegen, dus dat hebben we uiteraard geboekt!

We hebben voorrang bij het inchecken, bij de security check en kunnen heerlijk genieten van de business class lounge. Maar uiteindelijk komt het moment dat we echt terug gaan vliegen. Maar dan wel in stijl! De stoelen zijn waanzinnig lekker: breed en je kunt de stoel helemaal neerklappen, zodat je plat ligt! Echt, gewoon een bed! Het diner is ook erg goed en je merkt toch wel dat er een gigantisch verschil is tussen economy en business klasse vliegen. Maar we zouden er nooit voor betalen, want dat is het dan ook weer niet echt waard (naar onze bescheiden mening). Het is zo comfortabel dat het eigenlijk jammer is dat de vlucht maar 6 uurtjes duurt.

Eenmaal aangekomen op Heathrow moeten we eerst 37 kilometer lopen naar de vertrekhal voor de volgende vlucht. Maar niet nadat we weer door de security heen moeten gaan. Dit is echt volkomen belachelijk: weer schoenen uit, elektronika uit de tassen, flesjes water inleveren, enz. Terwijl we net van een vlucht afkomen !?!?? Misschien is het te vroeg, maar het irriteert me mateloos, en laat dat ook goed merken aan de security. Hun beredenering: tussen het uitstappen en de security check kan er vanalles gebeurt zijn…. Zucht… Als hun eigen luchthaven niet veilig is, waarom dan nog een security check?? Ik besluit dan maar extereem overdreven langzaam aan te gaan doen. Helpt niks, maar geeft mij dan in ieder geval het gevoel dat ….ehh… ja wat voor gevoel eigenlijk?

En zo eindigen we in de business class lounge van de KLM. Waar ik dit laatste stukje schrijf. We kijken terug op een fantastische vakantie. We hebben erg veel gezien, zeker de eerste week, we hebben gekocht wat we wilden kopen, we hebben geweldige sportwedstrijden gezien in een fantastische ambiance, we hebben heerlijk gegeten en een bijzonder leuke oud- en nieuw gehad. Met andere woorden: een supertrip!

Zouden we iets anders doen de volgende keer? Ja: op tijd kreeft gaan eten…!