Fenway Park

Fenway Park

Onze laatste dag in Boston. Helaas. Want het blijft een geweldige stad. Gisteren hebben we ook weer gebieden gezien die we nog niet kenden, maar die absoluut de moeite waard waren en vandaag gaan we er een sport-dag van maken. Maar eerst gaan we naar Natick, waar een mega-mall is. Karin wil nog naar een Levi’s winkel en een Sephora. En ze is ooit eens heel goed geslaagd in een winkel in deze mall, dus gaan we hier naartoe. Deze mall is echt gigantisch dus we lopen ons helemaal ongans. Gelukkig slaagt Karin weer en na een late lunch rijden we naar een meubelzaak. “Een meubelzaak?” hoor ik u denken. Inderdaad, een meubelzaak. Volgens de Lonely Planet is hier een IMAX theater in een bizarre omgeving. En daar is niets van gelogen… Het is inderdaad een meubelzaak, waar een IMAX theater in zit. Om daar te komen moet je door de meubelzaak heen. Maar dat is eigenlijk een belevenis op zich: er zijn allemaal verschillende delen van Amerika, en in ieder deel is een bepaalde meubelstijl te vinden. Maar er zijn ook optredens, standjes, een hele toestand. Bij het IMAX deel aangekomen blijkt alleen de Hobbit te draaien en die hebben we al gezien, dus laten we deze bizarre omgeving achter ons.

Fenway 2

Fenway Park

We rijden terug naar Boston om alsnog een tour te doen door Fenway Park. Fenway park is een van de oudste honkbal stadions in Amerika (100 jaar oud) en het oudste dat in de professionele league wordt gebruikt. M.a.w.: er is een enorme brok historie te vinden hier. We kopen kaartjes en wachten in de grote fanshop op de start. Hier worden we vermaakt door een oudere man die met allerlei flauwe oneliners de sfeer er toch in krijgt. Een redelijke grote groep begint aan de tour. Zelfs als je niet van honkbal houdt is het de moeite waard. De verhalen, de hoogteunten, de anekdotes: alles wordt heel enthousiast verteld. We zien een groot deel van het stadion, maar komen niet op het veld. Dat is overigens helemaal besneeuwd, dus heeft ook niet veel zin. Maar we komen in de pers ruimte, kleedkamer, de beroemde Green Monster, enz. Het duurt al met al een uur en was erg interessant.

Boston Celtics

Boston Celtics

Hierna snel terug naar het hotel en ons klaar maken voor de basketbal wedstrijd van vanavond. We gaan naar de Boston Celtics die tegen de Memphis Grizzlies spelen. Het is niet de eerste keer dat we hier komen, maar het blijft fantastich. We hebben premium kaarten waardoor we wat eerder naar binnen mogen. Dus kunnen we echt alles meemaken. We hebben geweldige plaatsen. Inclusief bediening !! Er is echt een serveerster die de hele wedstrijd (t/m het 3e kwart) bestellingen opneemt die ook netjes worden gebracht. Ideaal!

Boston Celtics

Boston Celtics

De sfeer in de TD Garden is geweldig. Mensen komen om vermaakt te worden, maar doen zelf ook echt mee. Zo’n wedstrijd draait om de wedstrijd, maar ook alle entertainment er omheen. Er was maar één probleempje: de Celtics speelden erg beroerd en verloren de wedstrijd. Dus dat was een beetje een domper. Maar al met al een top avond.

Boston: het was weer geweldig! We hopen snel weer terug te komen!