We vertrekken uit Boston. Jammer. Want zoals al eerder gezegd: het blijft een geweldige stad. Maar niet getreurd, want New England is overal mooi. En dat bewijzen we met het ontbijt. Dat eten we in de Rosebud Diner. Deze diner stamt uit 1941 en is recent helemaal gerestaureerd. En dat kun je zien: het ziet er allemaal fraai uit. Het enige dat niet is gerestaureerd is, is de bediening: een hoogbejaarde dame die nauwelijks kan lopen. Maar wel erg bijdehand is!

Na een lekker en goedkoop ontbijt vertrekken we richting Kittery, Maine. Hier willen we nog wat laatste dingetjes kopen en in deze omgeving kun je heerlijk kreeft eten. Het is een echte outdoor omgeving. Ik denk dat dit voor het grootste deel van Maine (New England?) geldt. We vinden wat we nodig hebben en eind van de middag checken we voor de laatste keer in bij een hotel deze vakantie.

En wederom krijgen we een upgrade! Het Residence Inn ligt in Portsmouth, New Hamsphire, vlakbij het water, maar dat kunnen we nu niet zo goed zien omdat het al donker is. Morgen gaan we de omgaving wel verkennen.

Nadat we ingecheckt zijn hangen we een half uurtje rond in de lobby, waar allemaal hapjes worden geserveerd (kleine broodjes pulled pork bijvoorbeeld !!!). En daarna is het richting Chauncey Creek Lobster Pier voor ons laatste diner deze vakantie. En het wordt dus kreeft. De Chauncy Creek is een echte lobster shack zoals je die hier heel veel vindt. Ziet er van buiten niet uit en van binnen stelt het ook vaak niet veel voor, maar de kreeft is fantastisch. En ook nog eens spotgoedkoop. Maar goed, slim als wij zijn hebben we helemaal gemist dat ze in de winter dicht zijn. Dus wij rijden er naartoe, in het donker over allerlei kleine wegen en komen aan bij een bijzonder donkere omgeving. En dat is het moment waarop we beseffen dat het dicht is. Balen…

Maar we geven niet op en zoeken op de navigatie het dichstbijzijnde seafood restaurant. Dat is op 3 minuten rijden. En eenmaal aangekomen blijkt deze tent te koop te staan. Dus weer niets. Dan de volgende op de lijst: Warren’s Loberster House. Hier brand wel licht! We parkeren de auto en lopen naar de ingang. Maar de deur zit op slot. Is dat restaurant 7 minuten geleden dichtgegaan…. Nu zakt de moed ons echt in de schoenen. We geven het op: we rijden terug naar Portsmouth en besluiten dan daar maar wat te eten en de kreeft dan morgen tijdens de lunch te gaan eten. We eindigen bij de Gas Light Grill. Een leuke tent, waar we alsnog lekker hebben gegeten. Maar wel balen van de kreeft. Morgen poging twee. Maar nu eerst de koffers pakken om ze ‘vliegklaar’ te maken, want morgen is ook meteen onze laatste dag in de US of A.