New England Patriots

New England Patriots

Vandaag lekker lui begonnen. Beetje uitgeslapen en laat ontbeten. Daarna de koffers gepakt en de shuttle naar het stadion geregeld, want vandaag is het ‘game time’ ! Vandaag gaan we naar De New England Patriots kijken, die tegen de Miami Dolphins spelen. Het enige waar we ons een beetje ongerust over maken is de temperatuur. Want uiteindelijk zijn we een paar uur buiten, en echt lekker warm is het niet.
Het sneeuwen is wel gestopt. Er ligt een mooi pak sneeuw, en met de staalblauwe lucht erbij ziet alles er heel fraai uit!

Om 13:15 worden we door de shuttle opgepakt en op 10 minuten lopen van het stadion afgezet. Op weg naar het stadion lopen we al langs tientallen auto’s waar de BBQ al aanstaat. Dit ‘tailgaten’ is een echte Amerikaanse traditie: voor (en vaak ook na) de wedstrijd wordt de BBQ aagezet en genieten vrienden en familie van een pilsje, een balletje gooien, burgers eten, enz. Overal staan partytenten, groepen mensen en soms complete buitenkeukens! En overal ruik je de BBQ…. Een prima traditie!

Tailgating

Tailgating

Bij het stadion aangekomen halen we eerst onze kaarten op en lopen we de pro-shop nog even binnen om een deken te halen. Just in case… Daarna wandelen we langs de winkels van Patriot Place. Maar het is ijzig koud, vooral door de wind. Dus dat lekker wandelen betekent: zo snel mogelijk een winkel induiken om op te warmen. Dat wordt wat tijdens de wedstrijd.

We besluiten om maar ergens wat te lunchen, want het duurt nog een uur of 2 voor de wedstrijd begint. Maar dat is makkeijker gezegd dan gedaan, want alle restaurants zitten vol en hebben een wachttijd van minimaal 1-2 uur! Toen kreeg ik het briljante plan om naar de bioscoop te gaan. Die is ook onderdeel van het complex. En inderdaad: daar hebben maar weinig mensen aan gedacht. Hier zijn ook 2 restaurantjes, en bij eentje was plek zat. We pakken wat appetizers en kijken op een van de vele schermen naar een andere wedstrijd.

En dan is het tijd om het stadion in te gaan. We hebben inmiddels gezien dat veel, heel veel mensen met skibroeken, ski-jassen, dikke laarsen, enz. rondlopen, dus die zijn iets beter voorbereid dan wij. Maar goed, eenmaal in het stadion blijkt het (in het begin) best mee te vallen. We hebben prima plaatsen en zitten lekker uit de wind. Wat wel opvalt is dat na het volkslied niemand gaat zitten. Dat blijft de hele wedstrijd zo: het is gewoon te koud om te zitten. (het is -7, met de windchill factor is het ca -15)

De Patriots winnen

De Patriots winnen

De wedstrijd zelf is niet heel spannend. De Patriots winnen zonder enig probleem. De sfeer is desondanks geweldig, vooral na en touchdown is het erg grappig om te zen dat iedereen met sneeuw begint te gooien. Gedurende de 4.5 uur dat we in het stdaion zijn raken wij langzaam onderkoelt lijkt wel. Ok, dat is wat overdreven, maar onze voeten zijn ijskoud, net als onze benen. En eigenlijk de rest ook. Ondanks meerdere t-shirts, trui, jas, sjaals, mutsen, enz. Ja, je moet er wat voor over hebben! Gelukkig hielp de deken wel een beetje (overigens, ook hier waren we niet de enige inl: heel veel mensen liepen met dekens en complete slaapzakken rond). En dan zijn er idioten die in korte broek rondlopen, en achter ons een gozer die zo nodig in zijn blote bast het team moest aanmoedigen. Rare jongens, die amerikanen…

Na de wedstrijd gaan we net als gisteravond naar CBS Scene. Nu kunnen we wel terecht en deze keer eten we op ons gemak. We moeten niet te vroeg klaar zijn, want anders moeten we naar de shuttle lopen. Vanaf 22:00 kan hij pas bij het stadion zelf komen, dus zorgen we ervoor dat we dan pas klaar zijn.

Uiteindelijk komen we rond half elf weer terug bij het hotel. We laden de auto in en rijden naar Boston, naar het Hyatt, waar we de komende dagen zullen zijn. In de auto warmen we langzaam op, en da’s hoog nodig na een middag/avond in de ijzige kou rondhangen !

Morgen is het oudejaarsdag. Die brengen we heel rustig door en morgenavond zitten we op een boot. We hebben er vast zin in!