South Street Diner

South Street Diner

Lekker uitgeslapen en ontbijt overgeslagen. Vandaag gaan we lekker spelletjes doen! En zoals later zal blijken: we gaan back to the fifties!
Dat begint al met de brunch. We gaan naar de South Street Diner. Deze beroemde diner bestaat als sinds 1940, is 24 uur per dag open en is het toneel geweest voor diverse films. Het mooie is dat je alleen van 01:00 – 05:00 kunt reserveren. Maar het is er altijd druk. Toen we aankwamen moesten we buiten in de rij staan. Maar er werd gratis koffie verstrekt en de man aan de deur wist genoeg leuke dingen te vertellen over de diner. Daarnaast stond er een heater buiten, dus het was goed uit te houden.

Eenmaal binnen werden we aan de counter gezet en geholpen door een dame die je echt bij een diner verwacht: bijdehand, vriendelijk, maar je moet er geen ruzie mee krijgen. Het eten was prima, maar niet goedkoop. Hun populariteit zorgt voor stevige prijzen. Maar het is zeker de moeite waard om een keer geweest te zijn.

Kings Bowling

Kings Bowling

Na de late brunch in de diner gaan we bowlen. We zijn al vaak in de Verenigde Staten geweest, maar nog nooit naar een bowling, dus dat doen we vandaag. Eerst wilde Karin naar een oude bowling (Sacco’s) waar ze een apart spel spelen. Maar ik wilde naar een ‘normale’ Bowling. Dus daar zijn we naartoe gegaan. Eerst zijn we echter naar Fenway Park gereden. Hier heb je Fenway Stadion, het stadion van de Boston Red Sox (honkbal). Het is een van de beroemdste stadions van Amerika. Je kunt een tour krijgen, maar vandaag is alles helaas dicht. Wellicht wagen we morgen nog een poging.

Daarna dus door naar de bowling. We gaan naar een beroemde bowling: de Kings Bowling. Helemaal in jaren 50 stijl, zowel de bowling banen, maar ook alles eromheen, zoals de ‘lounge’ (waar je kunt eten), en de ruimte met de pooltafels en ouderwetse Amerikaanse spelletjes. Erg leuk! En de wanden zijn behangen met alle bekende Amerikanen die hier geweest zijn. Met name heel veel sporters van sport teams uit Boston.
Het bowlen zelf was ook leuk. Lang geleden dat we dat gedaan hebben.

Sacco's Bowl Haven

Sacco’s Bowl Haven

Toen we klaar waren wilde Karin toch ook nog naar die andere bowling. What the heck! We gaan gewoon. En nadat we eerst naar het verkeerde adres reden (we kwamen ergens in een woonwijk terecht) kwamen we aan bij Sacco’s Bowl Haven. Alsof je zo de jaren 50 instapt! Tegelijkertijd is het ook een restaurant (Flatbread Company), waar ze flatbreads maken. Dat zijn eigenlijk gewoon pizza’s. Maar dan met een dunne korst. Omdat we 2 uur moesten wachten voor we konden bowlen, besloten we vroeg te gaan eten. En we hebben heerlijk genoten van een pulled pork flatbread. Wow, dat was ECHT lekker ! En net toen we klaar waren konden we meteen naar de baan.

Candlepin Bowling

Candlepin Bowling

En dit is waar het apart wordt: alles ziet eruit als een gewone bowling, maar de pins zijn veel smaller en de ballen veeeeeel kleiner. Ze passen net in je hand. Het heet dan ook Candlepin Bowling. Heel apart. Maar erg leuk om te doen. We hebben dit zeker een uur of twee gedaan voor we van de baan werden gehaald 🙂 En zo hebben we een dagje in de jaren vijftig beleefd.

We zijn vroeg naar de kamer gegaan, want na 2 late avonden gaan we vanavond de laatste dagen plannen en vroeg naar bed. Morgen weer een keer op tijd opstaan!