De boot ligt klaar voor de overtocht

De boot ligt klaar voor de overtocht

Vanmorgen vroeg opgestaan en alles ingepakt (5 minuten werk). We gaan kijken of we vandaag in Singapore kunnen komen. Nadat we alle duikspullen en de gewone bagage op de veranda hebben gezet, sluiten we huisje en gaan richting ontbijt. Alle bagage wordt voor ons naar de boot gedragen (lekker luxe). Na het ontbijt gaat het hele zwikkie richting de boot. Rinus, Coby en Ton om te duiken, Fieke om te snorkelen, en wij om richting de luchthaven te gaan. En ook Owen en Ulva gaan mee. Net als de 3 meiden van Owen en Ulva (Ocean, Sky en River) en de honden (het oudje Simba, de stoere Bonga en de leuke Vesta). Het lijkt wel een hele uittocht.

Na alle zoenen, knuffels en handjes geven vertrekken we richting het vaste land van Sulawesi. Omdat er weer geen wind staat, is de zee helemaal vlak en gaat de overtocht lekker snel. Eenmaal bij de jetty aangekomen nemen we ook afscheid van Rinus, Coby, Ton, Fieke en de crew van de boot. Nu is het met de auto richting de luchthaven. Het ritje gaat lekker vlot en na een uur kunnen we alle bagage uit de wagen halen en begint de klus om de vluchten te wijzigen. Dat ging in eerste instantie nog niet zo makkelijk bij de balie omdat we niet goed duidelijk konden maken wat we wilden. We werden naar de incheckbalie verwezen. Ehh, leek me niet goed, maar vooruit. Dus wij door de security check heen en richting incheckbalie. Maar daar was nog niemand, omdat het inchecken pas een half uur laten begon. Weer terug naar het kantoortje, maar nu vanuit de vertrekhal.

Dit doen we niet meer in Singapore

Dit doen we niet meer in Singapore…

 

Hier iemand anders aangesproken en deze man begreep wat we wilden. Toen dat eenmaal helder was, gingen ze aan het bellen. Het duurde een tijdje, maar na een half uur was er witte rook: we konden mee !!! En het mooie: geen extra kosten! Er was wel 1 nadeel: alle maaltijden voor de passagiers waren al besteld, dus er was voor ons geen maaltijd aan boord. Geen probleem.

... en deze zien we voorlopig niet meer

… en deze zien we voorlopig niet meer

Na het inchecken hebben we op de luchthaven een hapje geluncht en geprobeerd een hotel te regelen voor de extra nachten. Maar de internet verbinding op de luchthaven was zo hopeloos, dat we dat maar op hebben gegeven. We proberen het in Singapore wel. De vlucht was wel wat hobbelig, maar niet getreurd: we waren op weg. En er waren na de maaltijd service nog maaltijden over, dus we kregen zelfs nog wat te eten ook. En zo stonden we na zo’n 4 uur vliegen in Singapore. Hier ging het weer bijna mis: in eerste instantie leek het alsof mijn duiktas niet was doorgekomen, maar nadat ik bij de ‘lost luggage’ melding had gemaakt van een missende tas, bleek deze bij de ‘odd-size luggage’ te zijn afgeleverd. Waarom mijn tas daar kwam is volkomen onduidelijk, maar maakt niet uit: hij is er. En dan nu de laatste stap: nog steeds een hotel regelen. Gelukkig is op de luchthaven van Singapore een hele goede internet verbinding, dus we konden snel wat zoeken. Maar ik besloot eerst even te bellen met het hotel waar we oorspronkelijk geboekt hadden. Die boeking kon ik niet wijzigen, omdat het een goedkoop tarief was, waarbij ik de boeking niet kon wijzigen. En het is maar goed dat ik belde. Wat bleek namelijk? Om de een andere reden was de boeking gewijzigd en had we gisteren al aan moeten komen ?!? Ehh.. nee dus en ik had gelukkig een geprinte bevestiging. Na twee keer doorverbonden te zijn kreeg ik een vriendelijke man aan de telefoon die de reservering even aanpastte. Sterker, ik kon de twee extra nachten tegen hetzelfde goedkopere tarief krijgen! Nou, snel geregeld dus. Volgende stap: een taxi.

Onze huurauto stond al klaar bij het hotel

Onze huurauto stond al klaar bij het hotel

Een taxi op een luchthaven. Het is altijd chaos, gedoe en reteduur. Welkom in Singapore: alles heel strak geregeld. Je gaat in de rij staan (die erg kort was) en wordt vervolgens naar een taxi gestuurd die klaar staat om weg te rijden en de klep achter al open heeft staan om de bagage in te doen.  Voor we het wisten zaten we in de taxi op weg naar het hotel. Wat is dat goed geregeld!! Onderweg zie je meteen dat je in Singapore bent: heel modern, schoon en strak. Het was een korte rit, waarbij we een deel van het stratencircuit van de formule 1, die volgende week wordt gereden, meteen hebben kunnen zien. Bij het hotel aangekomen bleek het tarief van de taxi erg laag te zijn: wat een verademing in vergelijke met andere wereldsteden. Ons hotel, het Pan Pacific Singapore, is een zeer goed aangeschreven hotel. We zijn hier de vorige keer ook geweest. Het hotel is luxe, maar vooral erg fraai. We worden direct naar een incheckbalie gewezen en toen we langer dan een minuut moesten wachten werden we opgehaald en mochten we inchecken in het VIP kantoor! Een heel vriendelijke man heette ons welkom, maakte wat wijzigingen in de reservering, gaf ons een betere kamer, maakte me meteen gold-member van hun hotel en gaf ons allebei een glas champagne! Kijk, DAT is een hartelijk welkom. Wat een service. Inmiddels was het al half zeven. Snel onder de douche, spullen een beetje opruimen en een hapje eten. En nu zijn we bekaf. Het is al 22:15. De afgelopen weken lagen we dan al lang in bed. Met andere woorden: welterusten. Morgen op pad in Singapore!