Merlion

Merlion

Het zit erop. We zijn weer thuis.  En met katten die ons als schaduwen volgen proberen we de dag een beetje door te komen. O.a. door de laatste blog entry te schrijven over onze reis. Zaterdagochtend lijkt alweer een eeuwigheid geleden….

De allerlaatste dag van onze vakantie in Noord Sulawesi en Singapore. Het zijn 3 geweldige weken geweest. Het duiken was super, leuke mensen ontmoet, mooie dingen gezien, van Singapore genoten, kortom: het was top!
Vandaag zijn we net als de hele week op ons gemakkie opgestaan. Gedoucht en in het hotel van het mega-ontbijt buffet genoten. Het blijft belachelijk hoeveel eten dat er te krijgen is bij dat buffet. Wij nemen het er deze keer van, dus naast muesli, neem ik ook een omeletje (ja, hij was klein) en wat fruit. Karin gaat helemaal uit haar bol: naast een muffin, en wat fruit wordt de sushi aangerukt. Gewoon, omdat het kan.

Na het ontbijt leggen we al onze spullen klaar om ze straks in te pakken. We hebben namelijk geregeld dat we pas om 15:00 uit hoeven te checken. Dat is wel lekker, omdat onze vlucht pas om 23:55 vertrekt. Dat geeft ons de tijd voor een laatste wandeling. Deze keer geen metro, maar we wandelen door de malls, over het formule 1 circuit, via de Esplanade (een een hele mooi concerthal) en langs de baai naar het Merlion park. Hier staat het ikoon van Singapore: de Merlion. Onderkant vis (zeemeermin/mermaid), bovenkant leeuw (lion), samen maakt dat Merlion. Duh…

De Merlion met het Marina Bay Sands hotel in de achtergrond. En bovenop het hotel het 'schip' met de beroemde infinity pool

De Merlion met het Marina Bay Sands hotel in de achtergrond. En bovenop het hotel het ‘schip’ met de beroemde infinity pool

Dit beroemde beeld van Singapore zie je overal door de hele stad: alles wat maar op souvenir lijkt heeft wel een afbeelding van dit beeld. En het is dan ook een drukte van jewelste hier, want alle toeristen komen in ieder geval naar deze plek om een foto te maken van de waterspuwende Merlion. Erg grappig om te zien , al die Aziaten (maar ook westerlingen) met hun camera’s, telefoons, iPad, enz.
Wij doen ook onze toeristische plicht en lopen nog even rond in de nabije omgeving. Dit heeft One Fullerton, genoemd naar het beroemde Fullerton hotel aan de andere kant van de weg. We lopen langs het water, waar het vol staat met restaurantjes en terrasjes. Het is ook de plek waarvandaan je een boottocht kunt maken. Daar passen we voor.

Het is net als gisteren weer akelig warm, dus we lopen op ons gemak weer terug. Langs Merlion Park, De Esplanade, over het Formule 1 circuit de Marina Square Mall in. HIer zoeken we nog een boekwinkel, want ik heb mijn boek uit. Helaas niks leuks gevonden, maar we hebben wel nog kunnen genieten van Aziatische jongeren die allemaal op een of ander event zijn afgekomen rondom japanse striphelden en games helden. Het idee is dat ze zich verkleden als hun helden. Heel erg gewillig gaan ze vervolgens allemaal op de foto zodra ze een camera zien. Erg grappig.

Rare jeugd, die Aziaten...

Rare jeugd, die Aziaten…

Uiteindelijk in het hotel aangekomen pakken we onze spullen in en checken we uit. Dat ging nog niet zo vlekkeloos. Omdat de reservering om de een of andere reden vorige week is gewijzigd, klopte de eindafrekening van geen kanten. Maar goed, na een minuutje of twintig (en een fors lagere factuur) was het geregeld. Onze bagage hebben we laten opslaan en zelf hebben we ons begeven richting zwembad. Hier hebben we lekker de de rest van middag gelegen, gezwommen, gelezen en wat geslapen.
Maar uiteindelijk komt het onvermijdelijke moment: we moeten toch echt terug naar huis, dus rond 19:30 vetrekken we richting luchthaven. We zijn vroeg en inchecken gaat heel vlot waardoor we in no-time in de vertrekhal staan. Hier halen we eerst voor 80 SIngaporese dollars aan vouchers op, dat is kennelijk onderdeel van een of andere akte van Singapore Air. Toch zo’n 50 euro, dus als echte Hollanders laten we dat niet gaan. En met de vouchers in de hand gaan we een hapje eten bij het Hard Rock Cafe in de vertrek hal. Wel zo passend: de avond voor ons vertrek richting Singapore, 3 weken geleden, aten we bij het HRC. En de laatste avond van de vakantie dus ook. En helemaal mooi dat het ons dankzij die vouchers niets heeft gekocht. Sterker, we hebben nog 20 Singapore dollars over om wat te kopen.

Na het eten lopen we langs alle winkeltjes, maar uiteindelijk vinden we niet bijzonders. We kopen een paar tijdschriften voor onderweg en begeven ons naar de gate.

De vlucht duurde zo’n 13 uur. Ging de heenreis vlotjes, de terugreis leek wel een eeuwigheid te duren. Het toestel was wat ouder en daardoor wat krapper. Het eten was niet des Singapore Airs. Het was gewoon niet te eten eigenlijk. En na een uur had ik al pijn aan mijn kont. Hoe we die 13 uur zijn doorgekomen weet ik niet maar we hebben het gehaald.

En nu dus weer thuis. Alles uitgepakt, de wasmachine staat te draaien, de duikspullen liggen in bad nog even schoon te spoelen, de katten zijn gehaald en het meeste is opgeruimd. Het wordt weer business as usual. Morgen weer werken, en de sleur weer een beetje in. Volgende week beginnen we onze volgende trip te plannen. We twijfelen nog tussen Alaska (rondreizen) of Papoea (duiken). Allebei is erg aantrekkelijk. We zullen het wel zien.

Een groot deel van onze foto’s staan online: Lembeh, Bangka, Singapore. Dus als je je verveelt: veel plezier ermee. En nee, ik heb geen selectie gemaakt, dus goeie en waardeloze foto’s staan naast elkaar. En denk eraan: een vakantie evan 3 weken levert misschien 10 spectaculaire foto’s op. Laat maar weten welke jij mooi vindt!